Структуру волосся утворює білок кератин, який покриває тонкий шар кутикули. Як тільки на волосся потрапляє вода, її молекули починають просочуватися в порожнечі, всмоктуватися і викликати набухання волосся. В результаті кутикула деформується: її краї починають підніматися і тріскатися.
Коли волосся висихає, воно втрачає набрану вагу. І це найприкріше: через деформовану кутикулу волосся стає неслухняним, ламким і неприємним на дотик, більш схильним до пошкоджень. Щоб не погіршити ситуацію і зберегти здоров'я волосся, наводимо перелік того, що ні в якому разі не слід робити з волоссям після миття або купання.
НЕ ЗАЛИШАЙТЕ ВОЛОССЯ МОКРИМ НА ДОВГИЙ ЧАС.
Знову ж, мокре волосся - це слабке волосся. Чим довше ви ходите з ним, тим більш слабшим воно стає. Для такого стану фахівці навіть придумали спеціальну назву - гідро-втома волоса. Однак її легко можна попередити: витирайте досуха мокру голову рушником і не чекайте, поки волосся висохне саме. Спати з мокрим волоссям фахівці також не радять: якщо мокре волосся почне тертися об поверхню подушки, пошкоджень не минути. Ну, а про ідеальну зачіску вранці доведеться тільки мріяти.

НЕ РОЗЧІСУЙТЕ ВОЛОССЯ ВІД КОРЕНІВ ДО КІНЧИКІВ.
Якщо під час миття волосся заплуталося, спочатку спробуйте розплутати його за допомогою пальців: так ви мінімізуєте загрозу пошкоджень. Віддавайте перевагу гребінцям з широкими зубчиками і завжди починайте з кінчиків волосся - тільки потім плавно просувайтеся вгору до коренів. До речі, найкраще розчесати волосся до миття, що значно полегшить розчісування після.

НЕ ЗАВ'ЯЗУЙТЕ МОКРЕ ВОЛОССЯ У ВИСОКИЙ ХВІСТ.
Коли волосся намокає, воно сильно розтягується. Натяг, який відчуває волосся, коли ви зав'язуєте його в хвіст (особливо високий), викликає чималий стрес, а якщо робити це часто, то дуже скоро воно стане ламким і нездоровим.
Висновок: завжди сушіть волосся перед тим, як збирати його в зачіску. Особливу увагу приділяйте матеріалу, з якого зроблена шпилька або резинка: м'який пластик або м'яка тканина - оптимальний варіант, особливо якщо ви все-таки зважилися порушити даний пункт.

НЕ ВИКОРИСТОВУЙТЕ СТАЙЛЕР, ПРАСКУ ЧИ ПЛОЙКУ НА ВОЛОГОМУ ВОЛОССІ.
Ці прилади обробляють волосся гарячою поверхнею, яка може досягати сотні і більше градусів. Таким чином, ви просто нагріваєте і доводите мало не до кипіння воду, що знаходиться всередині волосся. Як це впливає на нього, можете уявити собі самі: цілком можливо, що таке випробування буде коштувати йому життя.

БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНИМИ З ТЕРМОЗАХИСНИМИ ЗАСОБАМИ НА МАСЛЯНІЙ ОСНОВІ.
Такі засоби можуть або допомогти вам, або стати причиною проблем з волоссям. Справа в тому, що деякі олії володіють низьким порогом горіння. Це означає, що при нагріванні вони швидко випаровуються та можуть створити додатковий натяг і ускладнити розчісування волосся. І це останнє, чого ми хочемо для нього. При сушінні такі засоби найкраще поєднувати з незмивними кондиціонерами - з ними розчісування пройде м'якше і не нашкодить красі волосся.

БУДЬТЕ КРАСИВИМИ!