Ми всі робимо манікюр, хто виключно у свого майстра, а хто вдома самотужки пробує відтворити побачений класний дизайн або просто наносить улюблений лак. На жаль, навіть однотонне покриття на натуральних нігтях далеко не завжди виглядає і тримається так, як нам хотілося б. І ось кілька помилок, через які у нас не виходить домогтися ідеального манікюру.

ВИ НЕПРАВИЛЬНО УКОРОЧУЄТЕ НІГТІ.
За словами експертів, дуже важливо періодично прибирати довжину нігтя. Справа в тому, що нігті, як і волосся, складаються з відмерлих клітин. Виходячи за межі нігтьового ложа, ніготь втрачає гнучкість, оскільки до нього припиняється надходження жирів, води і мінералів, що, в свою чергу, призводить до більшої ламкості. Не маючи можливості до регенерації, ніготь під впливом агресивних оточуючих факторів, таких як контакт з побутовою хімією і механічний вплив, стоншується і, як наслідок, може почати відшаровуватися і відколюватися.
У той же час важливо те, як саме ми прибираємо довжину. Одна з поширених помилок активне спилювання нігтя рухами в двох напрямках. Це нерідко призводить до появи мікротріщин, які роблять ніготь більш ламким. Обробляти ніготь пилкою необхідно в одному напрямку: від одного куточка нігтя до іншого. Втім, значно вкорочувати нігті краще ножицями або кусачками, а пилкою лише надавати форму.
У будь-якому випадку небажано обрізати нігті під корінь, так як з часом це може призвести до огрубіння кінчиків пальців. Крім того, занадто сильно прибираючи довжину, ми ризикуємо занести під ніготь інфекцію.

ВИ НЕ ЗВОЛОЖУЄ НІГТІ І КУТИКУЛУ.
Догляд за нігтями це не одноразова процедура, а безперервний процес. Перш за все важливо памятати про регулярне зволоження. Якщо нігтьова пластина, шкіра навколо неї і кутикула сохнуть, зявляються задирки, які ми нерідко зачіпаємо та погіршуємо ситуацію. Крім того, з мякою, зволоженою кутикулою набагато простіше працювати під час виконання манікюру.
Для зволоження нігтів і кутикули експерти рекомендують натуральні олії: арганову, мигдальну та жожоба. В цілому можна використовувати будь-яку олію для кутикули або хоча б жирний живильний крем для рук. Зволожуючий засіб бажано наносити на шкіру щодня вранці і ввечері. Також не завадить тримати додатково по одному флакончику на роботі і в сумочці на той випадок, якщо шкіра почне тріскатися і виникне бажання її розчухати, щоб позбутися від ороговілих частинок.

ВИ НЕПРАВИЛЬНО НАНОСИТЕ ЛАК.
Щоб лак швидше висох і довше протримався, краще нанести кілька тонких шарів, ніж один-два щільних. В іншому випадку покриття може взятися бульбашками, і часу на сушку піде набагато більше, а значить, і ймовірність зіпсувати манікюр буде вищою. Після нанесення кожного шару варто робити перерву в кілька хвилин: це дозволить лаку повністю висохнути. Єдиний виняток топ-покриття, воно швидко сохне навіть в товстому шарі, проте це не виключає можливості появи в лаку бульбашок повітря.
Ще одна властива багатьом з нас погана звичка нашарування прозорого лаку впродовж тижня з проміжком в кілька днів. Оскільки зазвичай перед повторним нанесенням лаку ми не знежирюємо нігтьову пластину, кожен новий шар «запечатує» пил, яка збирається на нігті, і накопичує ще більше бруду. Якщо хочеться зробити нігті більш щільними і зовні привабливими, краще, знову ж таки, скористатися спеціальними оліями, які зміцнюють нігті.

ВИ НЕ ДАЄТЕ ЛАКУ ПОВНІСТЮ ВИСОХНУТИ.
Навіть при грамотному нанесенні звичайний лак сохне довше, ніж гель, який досить помістити в лампу. Іноді терпіння закінчується раніше, ніж варто було б, і ми або вирушаємо робити інші справи. Основна потенційна проблема в такому випадку це змащений лак. Але важливо памятати ще й про те, що один з головних ворогів свіжого манікюру гаряча вода. Через неї лак злегка відшаровується від нігтя і з часом починає тріскатися. Тому краще почекати кілька годин, перш ніж займатися миттям посуду або приймати розслаблюючу ванну.
Лайфхак для швидкого сушіння лаку, коли радять опустити нігті в холодну воду не завжди вірний. Насправді формула лаку створена так, що він поступово твердне під впливом кисню, а від контакту з водою тільки стає густішим. Від цього створюється враження, що лак висох, і ми спокійно повертаємося до щоденних справ. В результаті на покритті можуть залишитися відбитки різних предметів, до яких ми торкаємося(
Якщо часу на манікюр завжди не вистачає, можна придбати апарат-сушку або користуватися звичайним феном з режимом подачі холодного повітря. Важливо не нагрівати лак в УФ-лампі або гарячим повітрям з фена, оскільки від цього він тільки розм'якне і буде сохнути довше. Також для швидкого сушіння нерідко використовуються спеціальні покриття. Компоненти таких засобів проникають через всі шари лаку і досягають нігтьової пластини, яку також сушать. Це ще одна причина, щоб регулярно користуватися оліями та зволожуючими кремами: вони дозволяють боротися із зайвою сухістю.

ВИ НЕ КОРИСТУЄТЕСЬ БАЗОЮ ДЛЯ НІГТІВ.
Базове покриття виконує барєрну функцію, захищаючи нігтьову пластину не тільки від впливу хімічних сполук в декоративному лаку, але і від миючих засобів. Лаки-основи можуть містити різні зволожуючі компоненти протеїни, олії, вітаміни, тому при виборі варто орієнтуватися на стан нігтів та їхні потреби.

ВИ ЗАБУВАЄТЕ ПРО ГРАМОТНЕ ЗНЯТТЯ ЛАКУ.
Напевно багато хто стикався з ситуацією, коли лак починає тріскатися і частково відокремлюватися від нігтя. Часто виникає спокуса підчепити лак за край і відколоти до кінця. Разом з цим ми знімаємо верхній шар самого нігтя. Коли ми робимо це постійно, нігтьова пластина неминуче стоншується, а на повне відновлення нігтям потрібно близько 6 місяців. Скористатися засобом для зняття лаку буде і безпечніше, і швидше.

Дотримуючись простих правил манікюру, ви досягнете більш вражаючих результатів, якщо вирішите зробити манікюр самостійно, і спростите роботу майстру, якщо підете в салон.

Будьте красивими!