Що таке люмінайзер?
 У люмінайзера (або ілюмінатора) майже таке ж призначення, як у хайлайтера, - змусити обличчя сяяти. Але якщо хайлайтером ми зазвичай підкреслюємо вилиці, виямку над верхньою губою та зону під бровою, то люмінайзер можна наносити на все обличчя. Або на певну область, під очі наприклад. Сяючі частинки в ньому дуже дрібно перемелені, тому дають яскраве, але природне сяйво. Люмінайзери, зазвичай, бувають  природних рожевих або жовтуватих відтінків, тож можна просто підібрати відповідний до свого підтону шкіри. Але якщо не прискіпуватися, то хайлайтер і люмінайзер, це майже однакові засоби для макіяжу. Різницю в них, помітять хіба що професіонали.

Навіщо він потрібний?
Люмінайзер надає шкірі єфект природного сяйва, тож якщо ваша задача створити ефект трохи вологої та сяючої шкіри, то люмінайзер ідеально вам підійде. Також ним часто готують шкіру моделей для зйомки. Частинки мінералів відбивають спалах та відволікають увагу від недоліків обличчя.

Як користуватися?
Рідкий засіб, наприклад MESAUDA Люмінайзер Light Potion, найкраще додавати в тональний або зволожуючий крем. Якщо ви хочете використовувати люмінайзер окремо, нанесіть його під тон, щоб не переборщити з сяйвом (в приміщенні ви можете цього не помітити, але на сонці ви можете просто сліпити очі). Якщо ваш рідкий люмінайзер за інтенсивністю не відрізняється від хайлайтера, то використовуйте його за класичною схемою на випуклих частинах обличчя.

Пудра-люмінайзер, наприклад Dior Diorskin Nude Luminizer,  містить дуже дрібний пил світловідбивних частинок, тому її можна наносити пензликом на все обличчя як вуаль. Консилер-люмінайзер, наприклад SAMPAR The Impossible Eye Care, ідеально приховає синці та сліди втоми під очима.