Нам часто задають питання, для якого  віку рекомендується той чи інший крем для шкіри. Основний критерій для визначення стратегії догляду - це стан шкіри, а отже головне - це її потреби.

Юній дівчині не потрібен ліфтинг-крем, а жінці - недостатньо легкого зволоження. Успіх в боротьбі за молодість шкіри приходить до тих, хто діє в гармонії зі своїми індивідуальними біологічними годинами, не забігаючи вперед, але і відстаючи.  Важливо розуміти основні правила: в двадцять років - зволоження, у тридцять - боротьба з першими ознаками старіння, в сорок - ліфтинг. 

20+
Коли ми починаємо старіти? У косметології прийнято вважати, що в 21 рік. І хоча зовнішні прояви практично непомітні, на жаль, механізм до цього моменту вже запущений. Відбувається це в першу чергу з вини негативних чинників, як зовнішніх, так і внутрішніх. Сонячна активність, забруднення повітря, неправильне харчування, активна міміка, куріння, неправильний догляд за шкірою - все це підвищує ризик появи пігментних плям і дрібних зморшок, сприяє потовщенню епідермісу і веде до передчасного старіння.

Для початку потрібно точно визначити свій тип шкіри. Потім, відштовхуючись від цього, підібрати засоби для очищення, зволоження і захисту. Якщо шкіра суха, то для вмивання добре підійде текстура олії або молочка. Що стосується крему, то зволоження доведеться час від часу чергувати з живленням, або просто два-три рази на тиждень додавати в нічний догляд кілька крапель косметичної олії, яка не тільки пом'якшує і заспокоює тканини, але і працює як провідник для активних компонентів. Однак частіше в цьому віці дівчата стикаються з підвищеною жирністю шкіри, яка веде до появи вугрів. Тут важливо уникати спиртовмісних лосьйонів (вони пересушують шкіру, не впливаючи на ситуацію в цілому) і віддавати переваги засобам з саліциловою або молочною кислотою, а також з триклозаном, який має потужний антибактеріальний ефект. Креми в цьому випадку повинні бути на водній основі без вмісту жирів та олій. І зверніть увагу на матуючі засоби з такими інгредієнтами, як діоксид кремнію, нейлон-12, глутамінова кислота, які регулюють вироблення шкірного жиру впродовж дня. 

30+
Все непросто. З одного боку, зовнішніх ознак старіння практично не видно, з іншого - процеси відновлення тканин сповільнюються, знижується вироблення власної гіалуронової кислоти, колагену і еластину. А це означає, що шкіра поступово втрачає тонус, стає схильна до сухості, на обличчі з'являються перші мімічні зморшки, до вечора помітна втома. У більшості молодих жінок 30-35 років вікові зміни незначні і проявляються найчастіше в появі поверхневих дрібних зморшок під очима, можливі ознаки зневоднення шкіри. 

Крім названих вище проблем, після тридцяти років обличчя починає втрачати об'єм, а це веде до зміни контуру і поглиблення носогубних складок. Тож регулярного зволоження повинні додатися креми і сироватки, зволожуючі маски, дія яких спрямована на зміцнення і відновлення шкірного бар'єру. Не заощаджуйте на кремі для очей, оскільки саме ця зона в першу чергу видає вік. Бажано, щоб в складі препарату для повік значився кофеїн - він добре справляється з набряками і темними колами. Пожвавити тон і повернути обличчю сяйво здатні пілінги на основі гліколевої кислоти. Ну і, звичайно, як і раніше ні на хвилину не забуваємо про креми з SPF. 

Ближче до 40 років ситуація дещо змінюється - і вік читається на обличчі вже в більшій мірі. Шкіра стає «млявою», формуються складки-заломи, розростається сітка мімічних зморшок, до кінця дня з'являється відчуття «втомленого» обличчя. Додайте колагенові засоби в ваш догляд, він допоможе стимулювати вироблення власного колагену. 

40+
На жаль в 40 шкіра, виглядає не зовсім так, як нам би хотілося. Зволожуючих масок вже явно недостатньо. Шкіра стає більш вимогливою, може з'явитися підвищена пористість, розширення капілярів та порушення пігментації. Але це "дрібні неприємності" у порівнянні з втратою об'єму жирової тканини в області вилиць і щік, через яку "пливе" контур обличчя.

З чого почати? Тим, хто переступив сорокарічний рубіж, радимо звернути увагу на засоби, спрямовані на вироблення колагену, боротьбу з гіперпігментацією, розгладження зморшок і ліфтинг тканин. Схема догляду за обличчям не стільки змінюється, скільки розширюється. У неї можна сміливо включати креми з рослинними стовбуровими клітинами - фітоестрогенами, які заміщують гормони для рецепторів шкіри. Крім того, в списку активних інгредієнтів сироваток і кремів повинні значитися антиоксиданти: вітаміни Е і С, коензим Q10, ресвератрол, альфа-ліпоєва кислота - вони будуть вести боротьбу з вільними радикалами.

Будьте красивими!