ВИКОРИСТОВУЙТЕ СКРАБИ І ПИЛКУ ДЛЯ СТОП.
Скрад для ніг завжди корисний! Шукайте в складі скрабів цукор, каву, олії, подрібнені кісточки або шкарлупки. Зверніть увагу на матеріал, з якого виготовлена педикюрная пилка. Якщо це оксид кремнію, то постраждають не тільки омертвілі клітини, а й здорові будуть пошкоджені. Кращий варіант - пилка з карбіду кремнію. І пам'ятайте, що навіть найгрубіша шкіра потребує дбайливого ставлення. Не перестарайтеся з тріщинами на ногах... хоча шкіра на стопах товща в кілька разів, але перестаратися з шліфуванням все ж можна.

ВКЛЮЧІТЬ В ДОГЛЯД КИСЛОТИ І НЕ МАЖТЕ СТОПИ ЛОСЬЙОНОМ ДЛЯ ТІЛА.
Шкіра на стопах в кілька разів товща шкіри на тілі, тому їй не підійдуть креми і лосьйони для рук і тіла. Вони просто не поглинаються, а залишаються слизькою плівкою на поверхні. У складі засобів для стоп повинні бути олії(ші, оливкова, жожоба або лаванди) і кислоти (наприклад, фруктова або саліцилова).
Засоби з кислотами в форматі пілінгів або спреїв-тоніків можна використовувати кілька разів на тиждень для профілактики огрубіння шкіри.
Інша історія - легкі гелі з ментолом і іншими охолоджуючими компонентами для тонізації і зняття втоми. Такі продукти, як правило, швидко поглинаються. Їх можна використовувати з ранку для нормалізації потовиділення впродовж дня. Однак не варто використовувати охолоджуючі засоби на ніч або регулярно, тому що вони можуть ще більше пересушити шкіру.
Також вдень добре наносити пудру і тальк для абсорбування поту.

НЕ ЗАПИЛЮЙТЕ КУТИ НІГТІВ.
Для пальців ніг існує тільки одна правильна форма - квадрат. Ні в якому разі не вистригайте і не спилювати кути нігтів, інакше може з'явитися небезпека вростання і деформації нігтьової пластини. З цієї ж причини не варто зрізати нігті «під нуль». Потрібно залишати як мінімум 2 мм довжини і закругляти краю пилкою.

НЕ ПЕРЕНОШУЙТЕ ГЕЛЬ-ЛАК.
Неприємні відчуття в куточках нігтьової пластини, особливо на великих пальцях, можуть говорити про вростання нігтя або іншу його деформацію. Доглядайте за ногами щодня, як і за шкірою обличчям і тіла. Що ви можете робити щодня - це використовувати скраб і акуратно відсовувати кутикулу апельсиновою паличкою, а також чистити місця під нігтями. До речі, стопи після душа краще витирати як слід, в тому числі і між пальцями. Нанесіть крем і надіньте шкарпетки перед сном.