Спочатку треба розібратися з головним: консилер і коректор це одне й те саме чи ні?
У термінології візажистів слова «консилер» і «коректор» означають той самий засіб, за допомогою якого можна замаскувати недоліки шкіри. Наприклад, висипання, прищі, темні кола під очима.

ЯКА ПОСЛІДОВНІСТЬ НАНЕСЕННЯ ЗАСОБІВ ДЛЯ МАСКУВАННЯ?

  1. Зволожуючий крем і/або праймер.
  2. Тональний крем.
  3. Коректор для зони навколо очей. Він повинен бути мяким, еластичним, зі зволожуючими компонентами. Уникайте пудрової текстури. Вона буде забиватися в мімічні зморшки, роблячи їх більш помітними.
  4. Коректор для точкової корекції недоліків. Він повинен бути щільним і стійким, а відтінок збігатися з відтінком тональної основи. Наносити його можна як до тонального крему, так і після. Його можна закріпити пудрою для стійкості.

ЧИ ПОТРІБНО ЗАКРІПЛЮВАТИ КОНСИЛЕР ПУДРОЮ В ОБЛАСТІ НАВКОЛО ОЧЕЙ?
Не варто наносити пудру поверх коректора на зоні навколо очей, оскільки пудра вбирає вологу, і шкіра повік може здаватися втомленою.

ЧИ МОЖНА ВИКОРИСТОВУВАТИ ТОНАЛЬНУ ОСНОВУ ЗАМІСТЬ КОНСИЛЕРА?
В консилері пігменту більше, ніж в тональній основі, саме тому він перекриває недоліки простіше і ефективніше. Однак іноді тональна основа легко замінить консилер. Наприклад, якщо вона щільна, з гарним покриттям. Якщо ви використовуєте засіб з легкою текстурою, то на деяких ділянках обличчя потрібно попрацювати консилером.

В ЯКИХ ВИПАДКАХ ПОТРІБЕН МАТОВИЙ КОРЕКТОР, А В ЯКИХ — З СЯЙВОМ?
Матові коректори потрібно використовувати на тих ділянках, які ви хочете замаскувати, не привертаючи уваги, наприклад, заховати прищик. Консилери з сяйвом добре використовувати під очима, щоб надати обличчю свіжий і відпочилий вигляд.

ЧИМ ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ РІДКИЙ КОНСИЛЕР ВІД СТІКА?
Як правило, консилери відрізняються текстурою і формою: легкі і рідкі текстури виходять в тюбиках з дозатором або з пензликом. До їх складу входять зволожуючі компоненти і світловідбиваючі частинки, тому вони більше підійдуть для делікатної шкіри навколо очей приховають темні кола, при цьому не скочуючись у зморшках і не підкреслюючи їх.
Більш щільні кремові консилери випускаються в компактах або в формі стіка-олівця. Ними зручно маскувати локальні недоліки, почервоніння або прищики. Зазвичай вони надають підсушуючий ефект, що сприяє швидкому загоєнню запалень.

ЧИМ НАНОСИТИ КОНСИЛЕР?
Для точкової корекції наберіть достатню кількість консилера на невеликий синтетичний пензлик. Нанесіть засіб безпосередньо на місце запалення і злегка розтушуйте подушечкою пальця. Такий спосіб дозволить домогтися бездоганного результату. При цьому він найбільш гігієнічний синтетичний пензлик і руки простіше і швидше можна продезінфікувати, ніж спонж або пензлик з натурального ворсу.Зону навколо очей, навпаки, зручніше тонувати за допомогою мякого бюті-блендера або пухнастого пензля. Вони рівномірно розподіляють продукт і не травмують ніжну шкіру.

ЯК ПРАВИЛЬНО МАСКУВАТИ ЗАПАЛЕННЯ І СЛІДИ ПОСТАКНЕ?
У випадку зі свіжими запаленнями і видимими слідами постакне варто використовувати два відтінки коректора. Першим шаром нанесіть консилер зеленуватого відтінку, який нейтралізує почервоніння. Поверх нього поплескуючими рухами нанесіть тональний засіб або консилер, що підходить під колір шкіри. Це допоможе вирівняти загальний тон обличчя.

ЯКІ ПРОБЛЕМИ ШКІРИ НЕ МОЖЕ ЗАМАСКУВАТИ КОНСИЛЕР?
Варто памятати, що консилер продукт, який вирівнює колір обличчя, але не рельєф. Тобто за допомогою консилера можна зафарбувати прищик, але він не зрівняє «горбок» з поверхнею шкіри. Консилером також не вийде приховати рельєф западини ока, але можна візуально злегка його скоригувати. Для цього нанесіть світлий відтінок тонкою лінією уздовж слізного каналу і злегка розтушуйте пучкою пальця. Потім нанесіть ваш звичний відтінок консилера на всю зону навколо очей. Будьте обережні з нанесенням консилера на ті зони обличчя, де є лущення або пушок є ризик підкреслити їх.

Будьте красивими!