Будь-косметолог порадить використовувати максимально легкий макіяж влітку. Саме в цей час проблеми зі шкірою, які не нагадували про себе взимку, можуть доставити багато незручностей вашому обличчю. Високі температури включають процес потовиділення на повну потужність і розширюють пори шкіри, а це призводить до численних висипань. Не дивно, адже піт містить в собі не тільки воду, але і все те, від чого вашому організму потрібно позбутися, тобто токсини.

А тепер подумайте, як реагує шкіра обличчя, коли ви змушуєте її носити повноцінний макіяж в спекотний літній день. В цьому випадку хімічні процеси у вашій дермі більше нагадують вулканічну активність: пори забиваються, що призводить до порушення клітинного дихання і появи нових і нових недоліків

Звичайно, варіант total natural в літній сезон не завжди можливий: в цю пору року ви продовжуєте відвідувати офіс, вечірки, зустрічі з подругами і не тільки. Тож бути чи не бути макіяжу влітку? Наша відповідь - бути, тільки з деякими нюансами, які допоможуть зберегти здоров'я шкіри і її красу.

Змініть звичний догляд за шкірою.
Тут діє одне головне правило: всі засоби обов'язково повинні бути спрямовані на зволоження, а їх текстури легкими. Якщо продовжити користуватися засобами з щільними текстурами, то впродовж дня ви відчуєте дискомфорт від появи себума, прибрати який буде досить важко - тут тональні засоби і пудри вам навряд чи допоможуть. І навіть якщо ви вирішите «перекрити» жирний блиск, то на вашій шкірі утворюється занадто багато шарів косметики. Саме тому одна порада: макіяж повинен бути максимально легким.

Тональні засоби.
Тональні засоби, повинні бути легкими, нещільними, тому що в протилежному випадку шкірі відчуватиме дискомфортно від закупорених пір. Якщо ваша шкіра схильна до жирності, то ідеально використовувати матуючу пудру або легкий матирующий тон. Якщо шкіра схильна до сухості, відмінним рішенням стануть флюїди і BB-креми, так як вони будуть коригувати недоліки шкіри, але при цьому відчуватися на шкірі максимально свіжо і природно.

Помади.
Восени і взимку ми переважно використовуємо більш щільні та насичені помади. Влітку, коли сонце світить щосили, можна сміливо переходити до легких текстур: помад-блисків, бальзамів чи просто блисків для губ! Літо - це слушний час бути яскравою, тож експериментуйте з відтінками: ягідними, кавуновими, соковитим кораловими...

Засмага.
Деяким з нас отримати шоколадний відтінок шкіри так і не вдається. Для того, щоб виправити цю помилку, можна використовувати бронзери або легкі пудри, які на відтінок темніші, від вашого природного відтінку шкіри.

Пам'ятайте - дуже важливо не переборщити зі структурою і текстурою, тому що якщо ви нанесете занадто щільний шар засобу, то шкірі буде дискомфортно. Всі продукти повинні бути легкими. Тим більш, що головною тенденцією літнього макіяжу 2019 залишається легка, прозора і сяюча зсередини шкіра.