Буває, що лосьйон «не дружить» з кремом для шкіри навколо очей: в комбінації вони викликають свербіж. Молочко може створити неприємне відчуття жирності, а засіб для зняття водостійкого макіяжу - пересушити шкіру. Деякі засоби сильно зневоднюють, а інші викликають почервоніння або навіть алергію. Напевно хоча б з однією з цих проблем ви стикалися. Обрати відповідний продукт можна за кількома критеріями, головне, уникайте агресивних складів і текстур, що пересушують шкіру.

ЗА ТИПОМ ШКІРИ.
Якщо у вас чутлива шкіра, яка легко червоніє і лущиться, текстуру демакіяжу слід обирати більш жирну. Наприклад, молочко. Воно має м'яку дію, тож ризик подразнення мінімальний. Також дивіться, щоб в складі не було спирту (зокрема, етанолу і ізопропілу).

Дерматологи зазначають, що багато засобів для демакіяжу потрібно змивати водою. Вони містять активні очищаючі інгредієнти, які можуть залишатися на шкірі, сушити і подразнювати її. Цими компонентами можуть бути консерванти, ароматизатори або навіть формальдегід, який часто викликає алергію.

Для проблемної шкіри вибір засобів для демакіфжу чи не найбільший. Їх завдання, крім основної функції - здійснювати себорегулювальну дію. Навколо очей, звичайно, вона не потрібна. Тому, якщо у вас проблемна шкіра і ви шукайте засіб виключно для зняття косметики з очей, краще уникати продуктів з підсушуючою дією.

З розацеа або екземою обирайте гіпоалергенні засіб без ароматів з кремовою текстурою, а для нормальної шкіри підійде все, тому використовуйте ту текстуру, яка вам подобається. Це може бути олія, молочко або лосьйон.

ЗА ТЕКСТУРОЮ.

  • Молочко рекомендують багато дерматологів, тому що воно рідко викликає подразнення, до того ж у нього досить економна витрата. Один нюанс: іноді воно утворює плівку, а якщо попадає на слизову, перед очима ніби з'являється пелена. Порада: не беріть багато засобу на ватний диск і не кладіть його прямо на око. Краще акуратно, без натиску і тертя пройтися по віям.
  • Олія розчиняє олію, частки цього засобу просто поглинають косметику і не порушують при цьому шкірний бар'єр, тому така текстура добре підходить для зняття навіть водостійкого макіяжу. Є також гідрофільна олія (суміш емульгатора і натуральних олій), яку потрібно наносити на суху шкіру. Вона не дратує, не забиває пори, а при змиванні перетворюється в легку емульсію. До речі, це хороша альтернатива для тих, у кого чутлива шкіра, але молочко з якихось причин не підходить чи не подобається.
  • Міцелярна вода, мабуть, найпопулярніший зараз засіб для демакіяжу. У ній містяться гліцерин і м'які ПАР, які притягують забруднення як магніт. Засіб не сушить шкіру і підходить для тих, у кого акне і проблемна шкіра. Але є і мінуси: міцелярна вода не завжди якісно видаляє водостійкий макіяж і її обов'язково потрібно змивати.
  • Лосьйон може діяти за принципом міцелярки, притягаючи косметику, або за принципом олії - розчиняти її. А ще в цих засобах часто можна знайти зволожуючі компоненти , такі як трояндову воду, натуральні олії, пантенол або екстракти рослин. Лосьйони теж рекомендується змивати, хоча виробник не завжди вказує це на упаковці.
  • Серветки найчастіше застосовують візажисти, а ще їх можна брати з собою в поїздку і використовувати, якщо немає можливості повноцінно вмитися. Серветками можна швидко поправити макіяж, і ними зазвичай можна зняти навіть водостійку туш. Однак це не самий екологічний засіб.
  • Для водостійкого макіяжу зазвичай випускають двофазний засіб - олія + лосьйон. Це подвійний удар по косметиці: олія розчиняє, а лосьйон притягує забруднення.

ЯК ПРАВИЛЬНО ЗАСТОСОВУВАТИ ЗАСОБИ ДЛЯ ДЕМАКІЯЖУ ОЧЕЙ.

  • Якщо ви використовуєте гідрофільну олію, нанесіть її на суху шкіру, а через дві хвилини, злегка масажуючи, змийте водою.
  • Молочко краще наносити руками, а не ватним диском.
  • Будь-який засіб, який працює в парі з ватним диском, потрібно деякий час потримати на повіках і тільки потім акуратно очистити зону.
  • Не тріть шкіру навколо очей і не тягніть вії в спробі прибрати туш. Якщо косметику складно розчинити, ймовірно, вона водостійка, а ваш засіб не розрахований на зняття такого складу.
  • Будь-який засіб для зняття макіяжу з очей краще змивати водою. Якщо, звичайно, виробник не вказав на упаковці, що воно не потребує змивання.