Буває, що ви сильно викрутили помаду, впустили її на підлогу ванної або просто забули тюбик на гарячому підвіконні. В результаті, помада розм'якла або зламалася навпіл. Без паніки. 

  • Візьміть запальничку або свічку і лопаточку для манікюру (апельсинова паличка теж підійде). Це теж саме що хірургічна операція, так що поставтеся до справи серйозно. Залиште постраждалу помаду хвилин на десять в холодильнику - так з нею буде зручніше працювати.
  • Продезинфікуйте руки!
  • Оцініть масштаби проблеми. Якщо помада зламалася прямо біля тюбика, очистіть висувний елемент від її залишків. Якщо стрижень зламався посередині, частини вийде з'єднати, неначе шматочки пазла.
  • Почніть нагрівати край зламаного стіку над запальничкою або свічкою, перед цим вирівняйте його лопаткою. Помада повинна лише трохи розплавитися - не запалюйте її і не плавьте до стану рідини. Швидким рухом руки вставте частину назад в тюбик або з'єднайте з тим, що в ньому залишалося. Зачекайте 10-15 секунд. Злегка прокрутіть стрижень туди-назад, щоб перевірити, що все «склеїлося» рівно.
  • Якщо потрібно, поправте край лопаткою, а ватною паличкою або серветкою остаточно очистіть футляр. Щоб помада затверділа, знову покладіть її на десять хвилин в холодильник. Готово!

Зверніть увагу!  Поки ви будете реанімувати засіб, є ризик занести туди що-небудь, чого в ньому точно не повинно бути. Контакт косметики з руками повинен бути мінімальним - і це стосується взагалі всього, що ви наносите на обличчя. Тож можливо, це просто знак, що пора оновити косметичку і протестувати нові відтінки і текстури)