6 порад стосовно того, як правильно та чим наносити тональний засіб на зрілу шкіру:

  1. Якщо хочете отримати більш сяюче і легке покриття, змішайте тон з сяючим кремом або рідким хайлайтером. Чим більше розбавите засіб, тим тонше покриття.
  2. Щоб тон довше тримався, закріпіть його за допомогою фіксуючого спрею. Можете нанести його як до нанесення макіжу, так і після. Також добре працюють праймери на силіконовій основі.
  3. Пензлик для нанесення тону краще вибирати з щільним ворсом, щоб створити максимально рівне покриття без смуг і розводів. Для легкого покриття обирайте більш пухнастий пензлик, а для щільного - плоский. Але візажисти не радять наносити тон щільним шаром, так як це призведе до ефекту маски.
  4. Основа будь-якого макіяжу - це добре зволожена шкіра. Тому важливо постійно доглядати за шкірою належним чином, тоді будь-який тон ляже добре. Тож якщо тональний крем підкреслює сухість чи скочується, це знак, що треба завернути увагу на стан шкіри. Також не забувайте, підбирати тональний крем керуючись потребами вашої шкіри.
  5. Уникнути скочування тону або забивання в зморшки допоможе праймер. Нанесіть трохи засобу, а поверх безпосередньо тональний крем. Праймери бувають як матуючі, так і для сяйва, - обирайте той, який вам більше подобається.  
  6. Віддайте перевагу тону з середньою щільністю покриття, так як його можна завжди зробити більш легким за допомогою праймера, зволожуючого крему або олії. У разі, якщо вам захочеться більш щільне покриття, завжди його можна нашарувати.