Основні переваги олії перед іншими засобами:

  1. Жирні кислоти в складі. Ось чому власники сухої шкіри частіше обирають олію, а не крем. Якщо крем може не впоратися з дуже сухою і чутливою шкірою, олія, швидше за все, допоможе.
  2. Простий і зрозумілий список інгредієнтів. На відміну від крему, у олій досить лаконічний склад. Найчастіше, це олії стовідсоткової концентрації або суміш  плюс консервант.
  3. Можна використовувати не тільки на обличчі. Якщо вам знадобиться екстрено зволожити лікті, кутикулу або локальне подразнення, олія впорається з цим краще, ніж крем. 
  4. Ідеальна для вікової шкіри. Жирні кислоти діють як провідник, якщо зверху ви наносите крем з активними інгредієнтами. Тому всі антивікові засоби з ретинолом, вітаміном С, гліколевою кислотою можна наносити прямо на олію. Вони будуть проникати глибше і при цьому не дратувати поверхню шкіри. До того ж олії містять антиоксиданти, які зберігають молодість. Олії марули, асаї, годжі, виноградна - всі вони блокують вільні радикали, які руйнують колаген.
  5. Захист. Натуральні олії утворюють ліпідний бар'єр, дуже схожий на той, що самостійно виробляє наша шкіра. А так як природний бар'єр постійно порушується, утримувати його додатковими ліпідами не буде зайвим.

Які бувають олії?
В чистому вигляді. Зверніть увагу, що натуральні олії не завжди повністю безпечні: вони можуть бути комедогенними (сильно забивати пори). Наприклад, нешкідливими вважаються олії ші, арганова, шипшини, касторова. А найбільш комедогенними - олія зародків пшениці, лляна і кокосова. Їх краще змішувати з іншими засобами і не наносити на шкіру в чистому вигляді.

Бувають зволожуючі суміші олій для обличчя. Вони найбільш збалансовані за складом, не залишають жирну плівку і швидко поглинаються. Такі підходять майже всім, у кого суха або нормальна шкіра.

Є олії для зняття макіяжу. Вони ідеальні для чутливої та сухої шкіри. Вони дуже добре розчиняють забруднення, тому олії часто додають в засоби для зняття водостійкого макіяжу.

Як їх використовувати?
Найпростіший спосіб - розподілити кілька крапель олії по обличчю. Увечері зверху можна наносити крем з активними інгредієнтами (ретинолом, AHA-кислотами), а вранці - сонцезахисний засіб. Так шкіра буде зволожена зсередини і захищена зовні від УФ-випромінювання.

Якщо у вас дуже суха шкіра, можна змішати олію зі зволожуючим кремом або сироваткою: олія посилить дію зволожуючих компонентів.

Яку олію обрати?

  • Суха шкіра. Обирайте олію з гіалуроновою кислотою в складі: молекули гіалуронки притягують до себе вологу, і шкіра довше залишається насиченою і свіжою.
  • Жирна шкіра. Існують спеціальні олії для жирної шкіри, в іх складі шукайте лотос, розмарин, чайне дерево, ромашку. Вони нейтралізують запалення, заспокоюють і трохи підсушують, а шкіра при цьому отримує потрібний рівень зволоження.
  • Вікова шкіра. Добре справляються з віковими змінами олії марули, авокадо і виноградна. Це потужні антиоксиданти, багаті вітамінами і мінералами.
  • Чутлива шкіра. З почервонінням впораються олії жожоба, оливи, кунжуту, мигдалю. У складі також можуть бути додаткові інгредієнти, які заспокоюють і загоюють: ромашка, мирра, алое.

Будьте красивими!