Всі ми знаємо, що парфуми можуть творити справжня дива, вони викликають емоції та певні образи в нашій уяві, доповнюють нас та інколи підштовхують на шалені вчинки. Деякі аромати, містять компоненти, що якусь сотню років тому вважались відьомськими та мали надзвичайну силу...

Геліотроп. 
Трав’яниста рослина з родини шорстколистих. У природі відомо близько 250 видів геліотропа, поширених в тропічних і субтропічних районах. В англійській мові геліотроп називають cherry-piе (тобто «вишневий пиріг») через приємний ванільний аромат, а у Франції — «травою кохання». У квітках геліотропа міститься запашна ефірна олія, що нагадує аромат ванілі та пудри.
Геліотроп — магічно сильне рослина, що здавна шанувалася магами. Геліотроп був одним з 22 рослин, які стародавні маги співвідносили з 22 арканами абсолютної доктрини (сьогодні ми знаємо лише 16 з них).
Якщо покласти геліотроп в кишеню або гаманець, він приверне гроші і багатство. Вважалося, щоб стати невидимим, потрібно наповнити геліотропом маленький ріг і носити його на тілі або з собою, тоді рухи не будуть привертати уваги.
Також рослині властиве почуття партнерства, а тому вона надзвичайно корисна для того, щоб налагодити відносини з коханою людиною або родиною.

Дурман. 
Відомий також як шалена трава, дурман-трава або місячна квітка. Дурман відомий як отруйна і лікарська рослина, викликає галюцинації і вводить в стан, подібний до трансу. Він використовувався як в народній медицині, так і в чаклунських обрядах. Дурман містить високоактивні антихолінергічні речовини і викликає делірій — повну нездатність розрізняти реальність і фантазії.
Чаклуни, жерці і відьми використовували траву для проведення обрядів з ясновидіння, вона допомагала побачити майбутнє. Вважалося, що дурман дозволяє викликати видіння, протистоїть злим чарам і поганим змовам.

Мак. 
Овіяний таємницями і загадками. У деяких переказах мак постає як символ вічної молодості та жіночої краси.
Мак широко відомий своїми магічними властивостями, так як символізує собою молодість, плодючість і жіночу чарівність. Завдяки тому, що з давніх часів ця квітка також була символом забуття і сну, їй надавали особливого значення в тлумаченні сновидінь.
У магічних ритуалах мак застосовували в любовній магії та привороті. Для цієї мети насіння квітки збирали пізно увечері (майже вночі) і тільки на зростаючий місяць. Робити це потрібно було лівою рукою, що б насіння виявлялися в правій. Вважалося, що якщо носити таке насіння в кишені, то незабаром любов точно постукає в двері.

Мандрагора. 
Ще в давнину були відомі магічні властивості мандрагори — цю рослину носили з собою як оберіг. Мандрагора є відмінним засобом від негативних впливів будь-якого роду. До нашого часу збереглися «свідчення», що мандрагора нібито може подвоїти кількість грошей, якщо її покласти в скриню з монетами.
Мандрагора приносить своєму власникові достаток, багатство і благополуччя. Для цього з кореня потрібно вирізати фігурку, яка нагадувала б людину. Коли ви їсте, «мандрагорного чоловічка» потрібно садити на почесне місце і «годувати» найкращими шматками. У суботу ваш талісман потрібно занурювати в вино, а на новий місяць наряджати в усі нове.