Тонери, сироватки, креми, ексфоліанти... гама засобів догляду за шкірою постійно збагачується новими продуктами, деякі з них здатні підсилити ефект від улюблених засобів, проте захоплюватися цим не варто. Багато б'юті-засобів містять в своєму складі інгредієнти, які при взаємодії можуть мати негативний вплив на здоров'я шкіри. Розповідаємо, чому це відбувається і яких поєднань краще уникати.

Пептиди та АНА кислоти.
Пептиди є найперспективнішим напрямом в косметології, які здатні повернути час назад і вирішити найскладніші проблеми. Іншими словами - для кожної проблеми шкіри можна знайти свій пептид і свій продукт з пептидами. Але зверніть увагу, що косметика з АНА-кислотами (фруктові кислоти) руйнує дію пептидів, тож поєднувати засоби з даними інгредієнтами не варто, щоб не звести зусилля нанівець.

Ретинол і ексфоліанти.
Ретинол (або вітамін А) - найпопулярніший на сьогодні компонент anti-age засобів, який відомий тим, що підвищує здатність шкіри до регенерації і ефективно протидіє зморшкам і гіперпігментації. Альфа- або бета-гідроксикислоти, що містяться в ексфоліантах також допомагають боротися з віковими змінами шкіри, тож багато хто поєднує ці засоби. Однак цього робити не варто: подібна комбінація може призвести до почервоніння, подразнення та підвищення чутливості шкіри. Ретинол і ексфоліант можуть легко пересушити її і порушити баланс важливих для її здоров'я компонентів. 

Вітамін С і засоби, що містять кислоти.
Засоби, що містять гліколеву або саліцилову кислоту, мають сильну по концентрації і ефекту формулу. При надмірному використанні вона може виснажити шкіру, зробити її сухою і більш вразливою до негативних зовнішніх впливів. Багато хто вирішує покращити стан шкіри за допомогою догляду з вітаміном С. Однак втілювати цю ідею в життя точно не варто. Справа в тому, що вітамін С буде зберігати свої корисні властивості в середовищі з іншим рівнем кислотності. Якщо ви спробуєте змішати його із засобом, в складі якого є гліколева або саліцилова кислоти, ви зміните pH-баланс, і про корисні властивості вітаміну С можна буде забути. Поєднувати такі інгредієнти не варто.

Засоби для боротьби з акне і хімічні ексфоліанти.
Як правило, в засобах проти акне завжди присутній такий компонент, як бензоілпероксид, який бореться з бактеріями-збудниками акне. Хімічні ексфоліанти також допомагають пом’якшити загострення цього захворювання. Однак використовувати ці засоби одночасно — погана ідея, яка може викликати почервоніння та лущення шкіри.

Будьте красивими!