Пензлик для тонального  засобу. 
Пензлик з синтетичного ворсу відмінно підійде для розподілу тону по обличчю (якщо, звичайно, ви не звикли наносити його пальцями). Різниця між нанесенням пензлем кабукі і спонжем для макіяжу полягає в тому, що вологий спонж розподіляє тон по обличчю тонким шаром, наче вбиває його в шкіру і, тим самим, створює найбільш натуральний ефект оголеної шкіри. Пензлик накладає засіб трохи щільнішим шаром, але перевагою його перед спонжем є те, що її ворсинки полірують шкіру в процесі макіяжу. Такий спосіб нанесення тонального крему більше підходить жінкам комбінованого і жирного типів шкіри. На сухій шкірі пензлик може викликати роздратування або підкреслити лущення. Пензлик для тону зазвичай щільно набитий і практично не поглинає в себе рідкий засіб. Пензлик з плоскою формою буде наносити тон максимально щільним шаром, тож підійде тим, хто потребує максимального покриття.

Пензлик для коректора.
Коректор можна наносити як пензлем, так і пальцями, але для більш точного маскування недоліків, особливо маленьких, підійде маленький пензлик з синтетичного волокна. Нанесіть коректор в епіцентр висипання, поступово розтушовуючи навколо, щоб вирівняти тон.

Пензлик для пудри.
В основному, такі пензлі представлені з натурального ворсу, але бувають і з м'якого синтетичного волокна. Це досить великі щільно набиті пухнасті пензлики з товстою зручною ручкою. Ними зручно фіксувати макіяж пудрою легким вуальним шаром. Тож вибір залежить від вас, обирайте по м'якості, ціні і оформленню.

Пензлики для макіяжу очей.
Оптимальними вважаються пензлі з синтетичного ворсу. Вони набагато м'якші, ніж натуральні, тож не будуть дратувати тонку чутливу шкіру повік. Достатньо кількох базових пензлів, наприклад, для тіней та для промальовування стрілок.

І пам'ятайте: мийте пензлі кожного разу після нанесення макіяжу. Найкраще для цього підійде спеціальний засіб або шампунь для волосся.