Основні помилки, які роблять більшість з нас щодня:

Обирати неправильний відтінок.
Жінок, обличчя яких можна порівняти з маскою через те, що вони підібрали занадто темний або з з жовтим подтоном засіб, - доволі багато. Щоб неправильний вибір не здешевив макіяж, обирайте тональний крем, відтінок якого максимально подібний до кольору шкіри у верхній частині вилиці і на лінії від підборіддя до вуха. В ідеалі ваш тональний засіб має зливатися з шкірою - тоді у вас є всі шанси створити трендовий і дуже природний макіяж в стилі nude.

Бути занадто щедрою.
Наносити тональний засіб товстим шаром на всю поверхню обличчя - заборонений beauty-прийом, в результаті якого весь макіяж може не тільки потекти, а й зробити ваш образ неприродним. Застосовуйте тональну основу тільки на тих ділянках обличччя, де це дійсно необхідно: в проблемних зонах з акне, гіперпігментацією, куперозом, подразненнями або висипаннями. У тому, щоб наносити засіб на все обличчя, немає ніякої необхідності - виняток становить тільки подіумний, вечірній і макіяж для фотосесії.

Наносити тональний засіб під очі
Навіть якщо ви економите або ваш консилер щойно закінчився - ні в якому разі не накладайте тональний засіб під очі. Для тонкої, делікатної шкіри в цій зоні бренди спеціально створюють особливі засоби - і в даному випадку це ніяк не маркетинговий хід. Якщо ви почнете наносити тональний крем, щоб замаскувати набряки, темні кола чи венозну сітку під очима, - незабаром виявите нові лінії зморшок, тьмяний колір обличчя і зневоднену шкіру.

Забувати про деталі.
При нанесенні тонального на ходу або в темному приміщенні є ризик, що засіб в процесі розтушовування потрапить на волосяну частину голови. Це не тільки зведе нанівець ваші зусилля для створення ідеального макіяжу, але й буде виглядати смішно. Просто заведіть звичку розглядати макіяж при хорошому освітленні або перед вікном.

Наносити тональний засіб, який вам не підходить.
Щоб макіяж був вдалим, не варто купувати тональний засіб, слідуючи пораді подруги чи beauty-блогера. Наприклад, жирній шкірі навряд чи підійде засіб з мерехтливими частинками, перламутром, натуральними оліями і гліцерином в складі. А нанесений на тонку, суху шкіру тональний крем з дуже щільною текстурою зіпсує макіяж. Завжди обирайте тональний засіб, керуючись потребами вашої шкіри, незалежно від новинок чи останніх трендів. Тим паче, що вибрати є з чого!

Будьте красивими!