Вітамін С - найсильніший антиоксидант: він блокує дію вільних радикалів, які запускають процеси окислення і старіння. Крім цього у нього є безліч інших корисних властивостей: наприклад, він регулює і стимулює синтез колагену, підвищує його стабільність, що сприяє оновленню шкіри і поліпшенню її еластичності.
Також вітамін С добре зволожує шкіру, утворює захисний ліпідний бар'єр і перешкоджає трансепідермальній втраті вологи. Освітлює і вирівнює тон обличчя. Це відбувається за рахунок того, що вітамін блокує синтез ферменту тирозинази і зменшує виробництво меланіну.
Якщо у людини є купероз або почервоніння на шкірі, то лікарі зазвичай радять додати догляд з вітаміном С, так як він захищає стінки судин і капілярів, зменшує їх ламкість.

Додатково до всього, він ще й підвищує опірність шкіри ультрафіолетовим променям, стимулює місцевий імунітет і регулює рН-баланс шкіри.

ЯК ПРАВИЛЬНО КОРИСТУВАТИСЯ ЗАСОБАМИ З ВІТАМІНОМ С?
Як і будь-якими іншими засоби по догляду за шкірою. Просто оберіть зручний для вас формат (сироватка, емульсія або крем) - і вперед. Вони підходять для будь-якого типу шкіри, навіть для чутливої. Але перед використанням все-таки варто впевнитися, що у вас немає алергії на аскорбінову кислоту. Якщо після нанесення шкіра свербить, червоніє і на ній з'являється висип, то засоби з вітаміном С поки варто відкласти. Можливо, ви взяли занадто концентрований продукт.

Найкраще догляд з вітаміном С наносити вранці, так як це посилює антиоксидантну активність шкіри. І не бійтеся використовувати продукти з вітаміном С кожного дня! Ще одне правило в поводженні з вітаміном С - не використовувати його в ті ж дні, що і інші активні інгредієнти (кислоти (крім гіалуронової), ретинол).

ВАЖЛИВО: можна скільки завгодно користуватися засобами з вітаміном С, але результатів не буде, якщо нехтувати сонцезахисними засобами!

Що стосується концентрації компонента, то зазвичай в засобах міститься не більше 5-10% вітаміну С (хоча бувають і з 25%, але дуже рідко) - і цього достатньо для ефективного догляду з мінімальним ризиком подразнення.

При купівлі засобу, зверніть увагу на якому місці в ряду інгредієнтів стоїть вітамін С. Якщо він входить в перші 2/3 списку, то засіб буде ефективно діяти. А ось якщо далі, то це означає, що у формулі його трохи, тому засіб не буде таким ефективним, як хотілося б.

Вітамін С позначається на упаковках по-різному. Найчастіший та найефективніший варіант - Ascorbic acid (ascorbate). Стабільні, але м'якші за дією - Tetrahexyldecyl Ascorbate, Ascorbyl Phosphate, Ascorbyl Glucoside і так далі.

ПЕРЕВАГИ СИРОВАТОК, ЩО МІСТЯТЬ ВІТАМІН С:

  • Зменшення видимих ознак старіння, включаючи нерівну текстуру і зморшки
  • Зменшення інтенсивності пігментних плям
  • Зволоження та підвищення еластичності шкіри, додання сяйва.

Будьте красиві!