Всім знайома ситуація, коли ви нарешті підібрали для себе ідеальний тональний крем, туш або помаду того самого магічного відтінку, але через деякий час ви виявляєте, що туш висохла, а помада ось-ось закінчиться... Ось кілька практичних порад, як це можна відтермінувати...

  1. ПРАВИЛЬНЕ ЗБЕРІГАННЯ — ЗАПОРУКА УСПІХУ.
    Перше правило, щоб косметика довше служила, її потрібно правильно зберігати. Косметику не можна тримати у вологому та теплому місці. Саме тому ванна кімната найгірше місце для її зберігання. Також звертайте увагу на те, щоб на косметику не падали прямі сонячні промені: вони не тільки руйнують текстуру і однорідність формули, але і швидше призводять до розмноження бактерій і руйнування УФ-фільтрів, якщо вони є в складі засобу.
  2. ПОДОВЖІТЬ ЖИТТЯ УЛЮБЛЕНОЇ ТУШІ ТА ПОМАДИ.
    Туш одна з головних статей косметичних витрат, адже термін її служби часом становить біля двох місяців. Щоб вона не висохла занадто швидко, намагайтеся, щоб в тюбик потрапляло якомога менше повітря. Закривайте його щільно і ніколи не намагайтеся очистити пензлик від грудочок, проводячи щіточкою вгору-вниз в тюбику так в неї потрапляє не тільки повітря, а й бактерії. Якщо туш все-таки підсохла, додайте в неї пару крапель рідини для контактних лінз або очних крапель.
    Ідеальний відтінок помади може залишатися з вами дуже довго, якщо завжди користуватися пензликом для губ.
  3. ВІЗЬМІТЬ НА ОЗБРОЄННЯ Б’ЮТІ-БЛЕНДЕР І ПЕНЗЛІ.
    Спеціальні інструменти для нанесення тональних кремів не тільки забезпечують гарне і рівне покриття, але й дозволяють розподілити продукт максимально тонким шаром, що дає змогу використовувати його більш економно.
  4. ВИКОРИСТОВУЙТЕ ШПАТЕЛЬ АБО ВАТНІ ПАЛИЧКИ.
    Ви напевно помічали, що часом тональний засіб начебто закінчився, але залишилося в достатній кількості на дні або стінках. Щоб ефективно використовувати залишки, візьміть спеціальний шпатель або просто ватну паличку. Також важливо відзначити, що використання шпателя дуже гігієнічно віддаючи йому перевагу, ви тим самим мінімізуєте ризик потрапляння мікробів на шкіру.
  5. НЕ ЗАБУВАЙТЕ ЩІЛЬНО ЗАКРИВАТИ КОСМЕТИКУ ПІСЛЯ ВИКОРИСТАННЯ.
    Не забувайте щільно закривати кришкою олівці для очей, щоб вони не висихали і прослужили вам довше. Регулярно заточуйте грифель олівця: таким простим способом ви продовжите йому життя, адже з хорошим заточуванням стрілочка виходить більш тонкою і чіткою, при цьому засіб витрачається в меншій кількості.