Як вберегти красу волосся ми напевне вже знаємо, але буває, що наші щоденні, на перший погляд, невинні звички руйнують всі наші зусилля. Розповідаємо, які звички не додадуть вашому волоссю краси...

  1. Якщо ви обираєте шампунь навмання...
    Вибір шампуню за типом волосся головний фактор, що дозволяє досягти бажаного результату. Чим більше пошкоджене ваше волосся, тим менше лужним повинен бути склад засобу. Так, використання агресивних шампунів для нормального волосся сильно висушує слабке волосся і вимиває колір, а шампунь, збагачений зволожуючими компонентами, погано промиває нефарбоване волосся, в результаті чого воно стає тьмяним і жирним.
  2. Якщо ви користуєтеся кондиціонером занадто часто...
    Використання кондиціонера для волосся не завжди приносить користь. Зазвичай додаткове зволоження і догляд потрібні волоссю, що більше 5 см завдовжки, в інших випадках можна цілком обійтися добре підібраним шампунем. А при підвищеній жирності шкіри голови наносити кондиціонер на корені велика помилка!
    Однак зверніть увагу: сухість кінчиків волосся дуже часто є наслідком недостатньої щільності кондиціонера (наприклад, волосся пористе, а ви користуєтеся кондиціонером для фарбованого або навіть натурального волосся).
  3. Якщо ви тримаєте маску для волосся недостатньо довго...
    Якщо ви тримаєте маску менше зазначеного часу вважайте, що ви її і не наносили. Справа в тому, що цей процес не терпить недотримання умов. Якщо написано «тримати 5 хвилин», то це означає «не менше 5 хвилин». Для проникнення маски всередину структури волоса їй необхідний час, далі пігменти залишаються під лусочками кутикули волоса, і саме кисле середовище сприяє процесу закриття кутикули. Якщо маску не дотримати, кутикула так і залишиться відкритою, а це значить, що волосина не буде мякою та гладенькою.
  4. Якщо ви не обполіскуєте волосся прісною водою після купання в солоній...
    Купання в солоній воді теж не приносить користі. При цьому багато хто відразу після цього обполіскує волосся прісною водою. І не дарма! Солона вода при висиханні утворює кристали солі. Це помітно розпушує поверхню волосся, в результаті чого його лусочки перетираются як одна об одну, і об кристали солі. Підсумок: ламкість і сухість волосся.
  5. Якщо ви фарбуєтеся нерегулярно...
    Нерегулярне фарбування завдає вашому волоссю набагато більшої шкоди, ніж фарбування як таке. Після процедури волосся по всій структурі заповнене пігментами і доглядом, але цього вистачить не більше ніж на місяць. Після поступового вимивання пігментів, волосся залишається з голою пористою структурою, вразливою до сухості, ламкості і перетирання лусочок.
  6. Якщо ви міняєте відтінки занадто часто (і кардинально)...
    Вічні капризи зі зміною кольору сьогодні рудий, завтра чорний, післязавтра блонд - це фактично вирок для волосся. Так що будь-який грамотний перукар буде намагатися якомога мякше варіювати нюанси відтінків, дотримуючись потрібної технології фарбування і часових інтервалів, щоб не нашкодити волоссю.
  7. Будьте красивими!