Є два прості кроки, що допоможуть вам зрозуміти, до якого саме типу належить ваша шкіра!
  1. Візьміть дзеркало. Уважно роздивіться свої пори. Великі пори, що нагадують ямочки на апельсиновій шкірці, вказують на жирний тип шкіри. Відсутність видимих пор говорить про сухий тип. Відсутність видимих пор на щоках, але розширені пори в Т-зоні - це комбінований тип шкіри. Якщо ж ні один з описів вам не підходить, і ваші пори не можна назвати ні розширеними, ні зовсім невидимими, то, швидше за все, ви щаслива володарка нормального типу шкіри.
  2. Щоб переконатися в правильності визначення типу шкіри, виконайте ще один тест. Легенько ущипніть себе за шкіру щоки і подивіться, якою вона постане під дією щипка. Якщо шкіра вкрилася дрібними зморшками, то це говорить про нестачу вологи і підтверджує той факт, що ваша шкіра відноситься до комбінованого або сухого типу. Якщо ж вона на дотик здається щільною і гладкою, то це свідчить про її зволоження і те, що ви можете виключити ймовірність сухого або комбінованого типу шкіри.

Отже, ви дізналися, до якого типу належить ваша шкіра. Розповімо, що саме потребує кожен тип шкіри.

ЖИРНА ШКІРА.
Зазвичай, володарки жирної шкіри не вважають, що їм поталанило. Подібний тип шкіри зовні не дуже привабливий розширені пори, надмірний блиск, часті висипання. Однак, незважаючи на всі перераховані вище проблеми, навіть жирна шкіра може виглядати красивою і доглянутою. А ще, жирна шкіра повільніше старіє!
Запорука краси жирної шкіри регулярне очищення.
Два-три рази на тиждень робіть легкий механічний пілінг за допомогою різних скрабів або електричних щіток. Також не забувайте про маски для обличчя на основі кислот, які варто застосовувати не частіше одного разу на місяць. Вони допоможуть шкірі регулярно оновлюватися і в деяких випадках зможуть вирішити проблеми прищів та інших різних висипань.

Не забувайте обирати некомедогенну косметику, яка не буде закупорювати протоки сальних залоз. Також уникайте засобів на спиртовій основі, навіть незважаючи на те, що подібні продукти часто густо рекомендуються саме для жирної шкіри. Такий догляд може підбиратися виключно косметологом, який зможе більш детально вивчити потреби вашої шкіри.

СУХА ШКІРА.
Незважаючи на те, що власницям сухої шкіри не потрібно турбуватися про розширені пори і жирний блиск, їм все одно є про що переживати. Суха шкіра часто виглядає виснаженою. Особливо це помітно в холодний період року, коли ми стикаємося з браком сонця і надмірною сухістю повітря. Як вирішити проблеми лущення, стоншення та втрату еластичності, які так знайомі власницям цього типу? Зволоження, живлення та ще раз зволоження. У цьому вам допоможуть патчі, креми, маски і сучасні гаджети. Наприклад, зволожувач повітря може стати вашим незамінним помічником у боротьбі за красу шкіри.

КОМБІНОВАНА ШКІРА.
Комбінованій шкірі властиві проблеми відразу двох типів шкіри. Як правило, Т-зона позначена розширеними порами і жирним блиском, а щоки сухі та недостатньо зволоженні. Ваше завдання знайти баланс між двома типами догляду і постаратися давати шкірі те, що їй необхідно в даний момент. Іноді їй може не вистачати зволоження, а іноді правильного очищення. Вам варто також спробувати практикувати «мультімаскінг», тобто, використання відразу декількох засобів для різних зон обличчя.

НОРМАЛЬНА ШКІРА.
Вітаємо! Ваша шкіра не просто один з чотирьох типів норми, але і сама безпроблемна з них.
Така шкіра еластична, гладка, характеризується нормальним функціонуванням сальних залоз, а також добре переносить різні косметичні маніпуляції. Однак ваша задача одна з найскладніших. Вам необхідно зберегти всю цю красу, не дивлячись на страшні умови навколишнього середовища і природний біологічний процес старіння, який може стати причиною зміни вашого нормального типу шкіри на сухий. Які поради? Регулярний догляд! Як не дивно, але саме власниці нормального типу шкіри, менше за інших піклуються про красу своєї шкіри, що і призводить до появи передчасних ознак старіння. Не забувайте про елементарні правила догляду і ніколи не дізнаєтеся, що таке інший тип шкіри і проблеми з ними повязані.

БУДЬТЕ КРАСИВИМИ!