ТРОХИ ІСТОРІЇ.
У стародавній медицині троянду називали королевою квітів, символом класичної краси. Цілющі властивості троянди описували Авіценна і Гіппократ. Трояндова вода з пелюсток троянд, зберігала всі властивості троянди і застосовувалася як освіжаючий і охолоджуючий шкіру засіб ще з часів стародавніх римлян і Стародавньої Персії.

Перша письмова згадка про використання троянди для отримання квіткової води і ефірної олії була зафіксована арабським філософом Ібн Хальдуном («Хроніки», Кордова, 916 р). Він писав, що в VIII і IX століттях трояндова вода, отримана за допомогою дистиляції, була важливим торговим товаром на просторі між Китаєм і Візантією. Найбільшу кількість трояндової води в той час виробляла Персія. Халіф Аль-Мамун, правнук засновника Багдада, отримував щорічно від перської провінції Фарзістан по 30 000 посудин трояндової води, тому долина в околицях міста Шираз називалася Гюлістан (Трояндова долина).

ЧОМУ ВАМ ВАРТО СПРОБУВАТИ ТРОЯНДОВУ ВОДУ?
Сьогодні трояндова вода це традиційний косметичний засіб:

  • Вона широко використовується для очищення обличчя і надає шкірі пружність, свіжість і еластичність, усуває сухість, лущення, відчуття стягнутості шкіри, подразнення, запалення.
  • Трояндова вода це натуральний, ароматний антисептик, регулярне застосування якого допоможе зберегти шкіру молодою і красивою на довгі роки. Компреси з неї сприяють розсмоктуванню «мішків» під очима, усунення темних кіл і знімають напругу втомлених очей.
  • Трояндова вода є одним з кращих натуральних тоніків. Завдяки вітамінам В і Е вона робить шкіру м’якою і зволоженою.

ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ ТРОЯНДОВУ ВОДУ?
Дерматологи рекомендують використовувати її як тонік після повного очищення від косметики. Трояндову воду також можна наносити на розпарене тіло після душу. Можна використовувати в якості релакс-компресів для очей, для цього достатньо змочити квітковою водою ватний диск та потримати його на очах хвилин 10.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ТРОЯНДОВУ ВОДУ САМОСТІЙНО?Ось один з простих рецептів, як можна приготувати вдома натуральну трояндову воду:

  1. Нагрійте 1 склянку дистильованої води в каструлі, зніміть її з вогню.
  2. Залийте гарячою водою пелюстки троянд (1 стакан пелюсток, бажано з свіжих квітів) і зелений чай (1/4 стакану).
  3. Накрийте кришкою і дайте настоятися 2030 хвилин.
  4. Процідіть воду та дайте їй охолонути до кімнатної температури.
  5. Перелийте отриманий тонік в скляну пляшку.
  6. Використовуйте трояндову воду вранці і ввечері.

Будьте красивими!