Фарбування волосся - це кропіткий процес, спочатку ми намагаємося підібрати потрібний відтінок, потім пояснюємо стилісту, що саме ми хочемо отримати, дуже хвилюємося в момент нанесення фарби (а що в підсумку вийде?). І якщо всі ці стадії пройдені успішно, а ви готові розслабитися ... Не поспішайте. Тепер головне - зберегти результат.

Звичайно, знайти засоби з позначкою «для фарбованого волосся» не важко. Але як взагалі підібрати правильний догляд?

Почнемо з того, що на волосся впливають найрізноманітніші чинники: від жорсткої води і сухого повітря до ультрафіолетових променів і морської солі. І засоби потрібно обирати відповідні. Тобто завжди обирайте засоби з оглядом на потреби волосся.

ЗВИЧАЙНИЙ ДОГЛЯД. Ну, наприклад, якщо ви живете в мегаполісі, і ваше волосся стає тьмяним, слабким і ламким, а кінчики січуться. І як би не хотілося оновити образ, спочатку волосся потрібно «вилікувати», а тільки потім записуватися на фарбування. Незначні проблеми вирішать відновлювальні засоби з олією, вітамінами та іншими живильними речовинами в складі. 

ПІДГОТОВКА ВОЛОССЯ ДО ФАРБУВАННЯ. Якщо волосся міцне, здорове і слухняне, вам пощастило, але воно все ще не готове до фарбування. Будь-який хімічний вплив (а фарбування волосся саме воно і є) агресивно впливає на структуру волосся. І краще це вплив мінімізувати. За тиждень до процедури зробіть живильну маску. Вона вбереже волосся від негативного впливу компонентів фарби і посприяє рівномірному розподілу кольору: на волосся з «запаяними» порами відтінок краще ляже і довше протримається.

ПРАВИЛА ДОГЛЯДУ ЗА ФАРБОВАНИМ ВОЛОССЯМ.

При неправильному фарбуванні або подальшому догляді волосся стає сухим та ламким. А може навіть почати випадати. Це відбувається тому, що природна структура волосся піддається змінам: фарба вступає в реакцію з активними речовинами і природний пігмент підміняється новим. Луска, що покриває поверхню кожного волоска, «відстовбурчується», в результаті чого локони погано розчісується, плутаються, швидко пошкоджуються і втрачають блиск.

  1. Дотримуйтесь балансу. Звичайно, кардинальні зміни навряд чи можливі без повноцінного фарбування волосся по всій довжині, однак, якщо потрібно приховати сивину або просто підтримувати насиченість відтінку, досить підфарбовувати тільки корені (але не частіше, ніж раз в три тижні). А ось найбільш вразливу частину волосся, кінчики, бажано чіпати якомога рідше. Зрівняти колір допоможе шампунь з відтінком. В середньому процедуру потрібно повторювати раз в 6-7 тижнів. Якщо фарбуєте волосся в домашніх умовах, завжди починайте з коренів, а в середину і на кінчики наносьте фарбу за 10 хвилин до змивання.
  2. Правильно мийте волосся. Цю стандартну процедуру багато виконують невірно. Перед тим як йти в душ, необхідно ретельно розчесати волосся. Всі засоби - шампунь, кондиціонер і маску - краще наносити на кожне пасмо. Ні в якому разі не тріть пасма: так волосся лише деформується. І ніякого миття до скрипу! До речі, шампунь найкраще наносити лише на корені волосся і легкими масажними рухами рухатися вниз. А ось під час нанесення кондиціонера, навпаки, приділяти особливу увагу кінчикам. До речі, його зовсім не обов'язково тримати кілька хвилин. Сенс кондиціонера в закритті пір волосини, і з цим він справляється моментально. Після миття волосся слід делікатно промокнути і загорнути в рушник. І не розчісуйте його, поки не висохне, це пошкоджує структуру.
  3. Використовуйте якісні засоби. Яким би чудовим не вийшов колір волосся, його стійкість, рівномірність і насиченість залежать від домашнього догляду. Якісні засоби подовжать життя кольору краще народних рецептів на кшталт яєчних масок. Найкраще підібрати відразу гаму, продукти з однієї лінійки, як правило, ідеально доповнюють один одного. Звичайно, необхідно користуватися шампунем і кондиціонером з позначкою «для фарбованого волосся». Шукайте шампуні, які добре очищають кутикулу, але не вимивають фарбувальний пігмент зі структури волосся. Чим рідше ви миєте голову, тим повільніше вимивається колір.
  4. Користуйтеся масками. Кілька разів на тиждень використовуйте маску. До речі, якщо є бажання зробити світлий колір більш природним (ближче до будь-якого натурального), використовуйте маску з карамельним відтінком, а якщо потрібно прибрати небажану жовтизну або зробити відтінок трохи холоднішим (світлішим) - синю або фіолетову. Остання, до речі, нейтралізує жовтизну і на більш темному волоссі.
  5. Не забувайте про захист волосся. Оскільки фарбоване волосся і без того досить уразливе, потрібно звести ризики до мінімуму. Так що, якщо ви користуєтеся феном, плойкою, праскою та іншими інструментами з високою температурою, термозахист обов'язковий. А влітку не завадить захищатися і від УФ-променів: через них волосся вицвітає і пошкоджується. Після кількох годин на сонці відтінок не залишиться тим самим. Купуйте засоби для волосся c SPF-фактором і захисними оліями для кінчиків.

Будьте красивими!