Миття рук впродовж 20 секунд визнано ВООЗ найефективнішим засобом профілактики зараження COVID-19. І не дарма, адже мило - найдієвіший та найдоступніший засіб в боротьбі з поширенням бактерій і вірусів. Але у ретельної гігієни рук є й інша сторона - шкіра стає сухою і грубою, тому що при митті рук змивається її природний захисний шар. В нормальних умовах він швидко відновлюється, однак, якщо руки мити дуже часто і довго, процес регенерації порушується.

3 лайфхаки, що допоможуть:

  1. Краще мити руки теплою або прохолодною водою, а не гарячою це менше шкодить захисному шару шкіри.
  2. Після миття, руки треба ретельно витерти мяким рушником. У громадських місцях для цього передбачені паперові рушники, але їх грубувата структура не йде на користь і без того подразненій шкірі. Тому не буде зайвим мати з собою мякі одноразові серветки.
  3. Рекомендується регулярно (в ідеалі після кожного миття) користуватися кремом для рук. Якщо раніше взимку ми обирали більш жирні і живильні креми, а влітку зволожуючі, то зараз орієнтуйтеся на стан шкіри. У будь-якому випадку корисний буде крем, до складу якого входять гліцерин, сечовина, олія ші та жожоба. Якщо обраний крем здається дуже жирним, але хочеться користуватися ним і вдень, залишки можна через деякий час видалити серветкою. А ввечері після нанесення крему корисно вдягти на руки бавовняні рукавички вранці шкіра буде значно мякшою. Деякі виробники пропонують також маски-рукавички, які потрібно тримати на руках 1520 хвилин.

Найпопулярніші креми для рук, що врятують шкіру від сухості та дискомфорту:

  1. CHANEL La Creme Main - крем-легенда, він є в сумочці кожного б'юті блогера. Він ергономічний, не деформується і розроблений спеціально, щоб краще зберігати формулу. Практичний і спокусливий предмет: раз побачивши, Ви неодмінно захочете його отримати. Ідеальне живлення і безперервне зволоження шкіри плюс ніжний аромат.
  2. Treets Traditions Gel Gloves - гелеві рукавички з натуральними оліями лаванди, жожоба, оливи та вітаміном E. Носіть ці рукавички 2-3 рази на тиждень по 20 хвилин. Ідеальне зволоження для шкіри рук - гарантоване. Розраховані на 40 застосувань.
  3. Durance Soft Hand Cream - супер крем в ідеальному форматі 30 мл, щоб бути завжди поруч. Поміщається навіть в клатч та міні сумочку. Збагачений натуральними екстрактами для досконалого живлення та зволоження шкіри рук.
  4. PREP Repairin Hand Cream - збагачений 3% сечовиною, дарує полегшення і зволоження сухій та потрісканій шкірі рук. Для тих випадків, коли просто гарний крем не допомагає.
  5. Byphasse Nourishing Hand Cream - хороший живильний крем для рук в великому форматі 150 мл за демократичною ціною.
  6. KenzoKi Sensual Hands Balm - бальзам для рук, що дарує задоволення. Так ніжно про них ще ніхто не дбав.
  7. Gisele Denis Hand&Nail Cream with Rosa Moschata - оксамитовий крем для рук з олією мускатної троянди, ідеально доглядає за шкірою рук і нігтями.

Будьте красивими!