Взимку наша шкіра потребує особливого догляду. Не можна допускати її сухості: це не тільки прискорює процес старіння, а й, як мінімум, дарує неприємні відчуття. Не можна забувати і про губи - в холодний сезон вони піддаються великому стресу. Тріщини і ранки доставляють зайвий дискомфорт, якого можна уникнути за допомогою простих правил.

ВИКОРИСТОВУЙТЕ ГІГІЄНІЧНУ ПОМАДУ.
Перед виходом на вулицю не варто забувати нанести на губи гігієнічну помаду. Вона покриє губи захисною плівкою, яка врятує їх від вітру і холоду. Взимку обирайте більш щільні помади на основі воску або жирних олій.

РОБІТЬ НІЧНУ МАСКУ ДЛЯ ГУБ.
Добре допоможуть загоїти тріщини нічні засоби. Це може бути маска для губ або звичайний бальзам, нанесений на ніч: за кілька годин сну вона відновить шкіру губ. Або можна зробити маску самостійно досить нанести рідкий мед на губи хвилин на 10 перед сном, він чудово загоює та й просто смачний та корисний)

НЕ КОРИСТУЙТЕСЯ СТІЙКОЮ ПОМАДОЮ.
Стійкі помади за своєю консистенцією більш сухі, ніж інші. Крім того, вони проникають в шкіру глибше, щоб довго триматися на губах. Це сильно зневоднює ніжну шкіру, що веде до появи тріщин. Якщо ви не готові відмовитися від стійкої помади, то не забувайте обовязково наносити під неї основу.

НЕ ЗАБУВАЙТЕ ПРО ВІТАМІН А.
Підтримувати здоровя губ в холодний сезон потрібно і зсередини. Їжте продукти, багаті вітаміном, А: буряк, моркву, обліпиху і помаранчеві фрукти. Приймати його можна і в якості додаткової добавки до їжі, але перед цим краще проконсультуватися з лікарем.

Будьте красивими!